Kurssitarjontamme

Johdatus purjehdukseen – tutustu lajiin

Purjehtijakurssi – hanki perustaidot purjehdukseen, ei osaamisvaatimuksia ennen kurssia

Purjehtijan kertaus: 16 tunnin (kahden päivän) tehokurssi aiemmiin oppimiesi asioiden kertaukseen. Purjehtijakurssin sisältö tiiviissä paketissa.

Saaristopäällikkökurssi – lisää valmiuksia veneen kipparille

Rannikkopäällikkökurssi – osaamista vaativissa olosuhteissa

Lyhytkursseja tai yksityistunteja valintasi mukaan

Kesän 2024 kurssiaikataulut

Hyvä purjehduskoulu antaa sinulle parhaat eväät Purjehduksen perusteiden oppimiselle. Purjehduksen opettajat PORY ry:n yli kolmekymmentä jäsenkoulua tarjoavat laadukasta purjehduksenopetusta ympäri Suomen. Purjehduskoulu Aalto Sail on yksi näistä. Purjehduskurssi pohjautuu laatukäsikirjaan, jonka säännöllisin väliajoin tarkastaa ja hyväksyy Liikenteen ja viestinnän lupa-, rekisteri- ja valvontaviranomainen Traficom.

PORY:n purjehduskursseilla löydät polun, jota kulkemalla voit kehittää itseäsi halusi mukaan miehistön jäsenestä veneen päälliköksi. Jäsenkoulut järjestävät myös runsaasti muuta koulutusta ja lyhytkursseja, joilla voit oppia lisää purjehduksen ja vesillä liikkumisen eri osa-alueista

Johdatus purjehdukseen

on yhden iltapäivän (5-6 tuntia) epämuodollinen lyhyt purjehduskurssi, jonka aikana pääset tutustumaan veneeseen itse purjehtimalla ja saat samalla käsityksen koulutusmahdollisuuksista. Kurssille osallistuminen ei sido sinua enempää, mutta jos päätät jatkaa seuraavalle tasolle (Purjehtijakurssille) samalla kaudella, saat sen osallistumismaksun hinnasta 40€ alennuksen.

Purjehtijakurssi

Seuraava askel koulutuspolullamme on purjehtijakurssi, joka antaa hyvät valmiudet aloittaa purjehdusharrastus turvallisesti köliveneen miehistön jäsenenä. Kurssin kesto on 32 tuntia. Kurssille osallistuminen ei edellytä johdantokurssin käymistä eikä aiempia purjehdustaitoja, ne opitaan kurssin aikana.
Kurssin aikana käymme veneessä ja vesillä vähintään neljänä päivänä, jotta kaikille jää riittävästi aikaa asioiden omaksumiseen.
Purjehtijakurssiin sisältyy runsaasti erilaisia veneenkäsittelyharjoituksia, jotta saavutetaan turvallinen taitotaso myös rantautumisissa ja lähdöissä.

Purjehtijakurssille voi tulla turvallisin mielin kokeilemaan, onko tämä laji jota haluaisit harrastaa enemmänkin. Kurssin käyminen on huomattavasti halvempaa kuin lähteä kylmiltään oppimaan veneilyä yksin, kokemattoman perhemiehistön tai kaveriporukan kanssa.  Myös yhä yleisempi ja helpoksi muodostunut veneen vuokraaminen edellyttää useimmiten dokumenttia omasta osaamisesta.

Kurssin ohjelma sisältää purjehduksen lisäksi myös olennaisia turvalliseen veneilyyn ja hyviin merimiestapoihin liittyviä taitoja, joita jokaisen vesillä liikkuvan on tiedettävä ja osattava myös käytännössä toteuttaa.

Kurssilaisten ikä vaihtelee paljon. Valtaosa kurssilaisista on nuoria aikuisia tai keski-ikää lähestyviä naisia ja miehiä, mutta kurssille tulee myös varttunutta väkeä – jopa hyvän matkaa yli kuusikymmenvuotiaita, jotka ehkä haluavat kokeilla kokonaan uutta harrastusta eläkepäivien iloksi.

Päällikkökursseilla

opitaan veneen kipparointiin tarvittavat tiedot ja taidot, joiden perusteella on valmius aloittaa turvallisesti itsenäinen veneily ja oman veneen päällikkyys. Ensimmäisen, saaristopäällikkökurssin, jälkeen voit suorittaa Saaristopäällikkötutkinnon, josta saatu todistus käytännön osaamisesta kelpaa Traficomille hakiessasi Kansainvälistä huviveneenkuljettajankirjaa. Sen jälkeen maailma on avoin ja voit vuokrata veneen mistä tahansa haluatkin.

Välimerellä tehtyihin päällikkökursseihin sisältyy erillinen navigointi-, MOB- ja satamaharjoittelupäivä jälkeenpäin. Nämä harjoitukset ovat olennainen osa päällikkökurssia ja niitä järjestetään (ilman eri kustannuksia) tarpeen mukaan useampia, jotta kipparin taitotaso saavutetaan. 
Vastuullisena kouluna huolehdimme siitä, että ketään ei saateta puutteellisilla valmiuksilla veneen kippariksi.  

Rannikkopäällikkökurssi antaa valmiudet toimia purjeveneen kipparina pidemmillä merimatkoilla ja vaativissa olosuhteissa. Tavoiteltu osaamistaso on matkapurjeveneen kipparointi rannikkoalueilla päivällä ja yöllä.

Modulaariset lyhytkurssit

Järjestämme myös päivän tai parin mittaisia, räätälöityjä lyhytkursseja. Lyhytkurssien aiheina voi olla karttanavigointi, digitaalinen navigointi, pimeänavigointi, laituriin ajo ja muut satamamanöveerit, luonnonsatamiin rantautuminen ym. omien tarpeittesi ja toiveittesi mukaan.

Kurssihintoihimme sisältyvää oppikirjaa voit käyttää asioiden kertaamisen myös kurssin jälkeen.

Kysy rohkeasti lisää!