Purjehdukset Välimerellä

Kipparoidut purjehdukset Välimerellä ovat helppo vaihtoehto harrastaa purjehdusta tilavilla ja uusilla veneillä ilman veneen ylläpitohuolia ja -kustannuksia. Voit varata makuupaikan tai koko hytin itsellesi. Haluatko purjehtia perheesi tai ystävien kanssa? Haluatko täydentää osaamistasi kursseillamme välimerellisissä olosuhteissa?

Välimeren purjehduksilla suosikkikohteita on kaksi: Kreikka ja Kroatia. Kroatiassa Dalmatian rannikon kauniit saaristokylät ja alueen hyvät satamapalvelut saavat useimmat palaamaan sinne uudelleen. Kreikkaan puolestaan houkuttelee sen ainutlaatuinen historia ja kauneus. Kuten paikalliset sanovat: Istoria, iremia kai omorfia – historia, rauha ja kauneus.

Onnistuneen purjehdusloman edellytyksiä ovat kohteeseen matkustamisen helppous ja lähtösataman palvelutaso. Lähtösatamamme on Kroatiassa Split. Kreikassa satamana on ollut Ateenan eteläpuolella sijaitseva Agios Kosmas -marina. Molemmat satamat ovat lähellä lentokenttää, jonne pääsee myös suorilla lennoilla. Alueena ne tarjoavat monipuolisesti nähtävää ja palveluja myös purjehduksen ulkopuolisella ajalla.

Myös Välimeren olosuhteissa ensisijaisena asiana on turvallisuus. Vaikka olosuhteet siellä ovat helpot veneilyyn, voivat alueen tuuliolosuhteet poiketa merkittävästi omistamme. Noudatamme myös Välimerellä samoja turvallisuusnormeja kuin kotimaassa.

Purjehduksillemme osallistuminen ei edellytä aikaisempaa purjehdus- tai veneilykokemusta. Purjehdukseen sisältyviin tehtäviin voi kukin osallistua kiinnostuksensa mukaan.

Viikon retkipurjehduksen yhteydessä voit suorittaa myös purjehduskurssin. Kurssitasoina ovat purjehtijakurssi tai saaristopäällikkökurssi. Molemmista saat näillä retkipujehduksilla reilun alennuksen normaalihinnastamme. Päällikkökursseihin sisältyvät täydentävät harjoitukset kotimaan olosuhteissa järjestetään seuraavalla kaudella. Kurssipaikoille otamme samanaikaisesti enintään neljä oppilasta, mikä mahdollistaa kaikille riittävän harjoittelun viikon aikana.

Yhteistyökumppanimme Välimeren purjehduksilla on suomalainen Sail4Fun, joka toimii matkojen vastuullisena matkanjärjestäjänä. Valttejamme Välimeren purjehduksilla ovat uudet ja laadukkaat veneet ja täyden palvelun all-inclusive -purjehdukset.

Sail4Fun’in järjestämiin viikkopurjehduksiin sisältyy aamiainen, lounas, satamamaksut, sähköt, käyttövedet sekä polttoaineet. Matkan aikana ei kerätä mitään muita maksuja yhteisiä menoja varten.

Iltaisin voimme käydä yhdessä syömässä paikallisessa ravintolassa. Tällöin jokainen vastaa itse laskustaan. Kreikassa illallinen maksaa alle parikymmentä euroa.

Osoituksena laadustamme ovat toistuvasti kanssamme purjehtivat tyytyväiset asiakkaat, joista monet kouluttautuvat itsenäiseen kipparointiin Välimerellä.

Välimeren purjehdusten aikataulut ja hinnat löydät Sail4Fun’in sivuilta. Lennot purjehduskohteeseen jokainen osallistuja varaa itse. Jos olet kiinnostunut purjehtija- tai saaristopäällikkökursseista, tiedustele aikatauluja suoraan meiltä.