Todistus osaamisesta Kansainvälistä huviveneenkuljettajankirjaa varten

ICC – International Certificate of Competence

Voit suorittaa meillä joustavasti Kansainväliseen huviveneenkuljettajankirjaan vaadittavan, Traficomin hyväksymän todistuksen käytännön veneilyosaamisesta.

Todistuksen saat suorittamalla hyväksytysti Huviveneenkuljettajan näyttökokeen, jonka vastaanottaa auktorisoitu tutkintotarkastajamme (Jacke tai Tuomas). Mikäli näyttökoe ajetaan purjeveneellä, jossa on sisämoottori, voit saada kuljettajankirjaan merkinnät sekä purje- että moottoriveneelle (S ja M).

Näyttökokeen suorituspäivä pyritään järjestämään tilauksesta sopivana ajankohtana.
Käytännössä teemme yhdessä 3-4 tunnin purjehduksen, jonka aikana ohjaat venettä ja miehistöä normaaliin tapaan. Veneen miehistönä ovat tarvittaessa muut tutkintopurjehdukseeen osallistujat, itse paikalle pyytämäsi tai pyydettäessä koulumme järjestämä miehistö. Tutkinto voidaan tehdä joko koulun veneellä tai omalla veneelläsi, mikäli se täyttää tutkintoveneelle asettamamme vaatimukset (n 10 m. katsastettu sluuppitakiloitu purjevene).

Tutkinnon ajaminen omalla moottoriveneellä on myös mahdollista, jos tavoitteesi on saada KV-kirjaan ainoastaan M-merkintä. Veneen on oltava katsastettu ja kokoluokan purjevenettä vastaava (n. 10 m).

Kysy asiasta lisää!

Edellytyksenä näyttökokeeseen osallistumiselle on purjehdus- ja veneilytaitojen lisäksi navigointiosaaminen, joka vastaa Saaristolaivuritutkintoa (Suomen Navigointiliitto ry) tai Navigointi 1-tasoa (Navigoinninopettajat ry). Jos olet suorittanut jommankumman tutkinnon, selviät helposti näyttökokeessa esiin tulevista navigointiin liittyvistä kysymyksistä.

Hakiessasi Traficomilta Huviveneen kuljettajankirjaa, tarvitset tämän meiltä saamasi käytännön veneilyosaamistodistuksen lisäksi todistukset veneilyn teorian osaamisesta, esim. rannikkolaivuritutkinto, sis. vuorovedet (Suomen Navigointiliitto) tai Navigointi 2 (Navigoinninopettajat ry). Teoria- ja navigointiosaamista mittaavan tentin voit suorittaa myös Traficomin järjestämänä.

Edellä kirjoitettu Purjehduksenopettajat PORY ry:n sivujen kaaviokuvana

Kreikan satamia

Kokeessa vaaditaan seitsemän osa-alueen osaaminen/tietäminen/hallinta vaadittavalla tasolla:

  • Veneenkäsittely : laiturista lähtö ja tulo, purjeiden säätö ja käsittely
  • Yleinen merimiestaito
  • Navigointi
  • Meriteiden säännöt
  • Turvallisuus
  • Sääoppi
  • Päällikön vastuut

Lisätietoja asiasta saat kysymällä.