Kansainvälinen

Todistus osaamisesta Kansainvälistä huviveneenkuljettajankirjaa varten

tarjoamme kätevän mahdollisuuden saada Kansainväliseen huviveneenkuljettajankirjaan vaadittava, Traficomin hyväksymä todistus käytännön veneilyosaamisesta.

Todistuksen käytännön veneilyosaamisesta saat suorittamalla hyväksytysti näyttökokeen, jonka vastaanottaa kouluttajamme Jacke, PORY:n / Traficomin auktorisoima tutkintotarkastaja. Näyttökoe on PORY:n koulutusjärjestelmässä nimeltään Saaristopäällikkötutkinto. Koska näyttökoe ajetaan purjeveneellä, jossa on sisämoottori, voit saada kuljettajankirjaan merkinnät sekä purje- että moottoriveneelle (S ja M).

Seuraava päivä näyttökokeen suoritukselle on tiistaina 25.5.2021 
Käytännössä Jacke hyppää veneeseen ja teette yhdessä 3-6 tunnin purjehduksen. Itse ohjaat venettä ja miehistöä normaaliin tapaan. Tutkintopurjehdus kestää osallistujamäärästä riippuen 3-6 tuntia, ja veneen miehistönä ovat tarvittaessa muut tutkintopurjehdukseeen osallistujat tai itse paikalle järjestämäsi miehistö.

Edellytyksenä näyttökokeeseen osallistumiselle on purjehdustaitojen lisäksi navigointiosaaminen, joka vastaa Saaristolaivuritutkintoa (Suomen Navigointiliitto ry) tai Navigointi 1-tasoa (Navigoinninopettajat ry). Jos olet suorittanut jommankumman tutkinnon, selviät helposti näyttökokeessa esiin tulevista navigointiin liittyvistä kysymyksistä.

Hakiessasi Traficomilta Huviveneen kuljettajankirjaa, tarvitset käytännön veneilyosaamistodistuksen lisäksi todistukset veneilyn teorian osaamisesta, esim. rannikkolaivuritutkinto, sis. vuorovedet (Suomen Navigointiliitto) tai Navigointi 2 (Navigoinninopettajat ry).

Kreikan satamia

Kokeessa vaaditaan seitsemän osa-alueen osaaminen/tietäminen/hallinta vaadittavalla tasolla:

  • Veneenkäsittely : laiturista lähtö ja tulo, purjeiden säätö ja käsittely
  • Yleinen merimiestaito
  • Navigointi
  • Meriteiden säännöt
  • Turvallisuus
  • Sääoppi
  • Päällikön vastuut

Lisätietoja todistuksesta ja kokeesta saat kysymällä. Näppärä tapa osoittaa osaaminen Kansainvälistä huviveneenkuljettajankirjaa varten!